Månedsarkiv: april 2019

Sommer Yoga i Vejrum V/ Lisa Kristiansen

Sted: Vejrum Fritidscenter

Første gang: Tirsdag 23. April til 25. Juni
Tid: Tirsdag kl 18:00 – 19:15
Kontingent: 10 gange 310 kr. + Foreningsmedlemskab 75kr
Tilmeldingen: Senest 20 April
Jørgen Andersen Tlf 23324556 Ford1@email.dk. 
Lisa Kristiansen Tlf 41623910 Lisak1228@mail.com

Ordet “yoga” kommer fra Sanskrit “root yuj”og betyder “at forene”.

“Min yoga” er træning, som giver mulighed for at tage hensyn til hele kroppens tilstand, en forening af krop, sind og sjæl. Det er dog op til hver enkelt, hvad man ønsker at opnå med “Min yoga”.

Yoga hjælper kroppen med at blive stærk og kan give dig en følelse af at være afslappet og veltilpas – med dig selv og dine opgivelser, hvilket kan hjælpe med at minimere eller måske endda helt undgå kroniske smerter i dagligdagen.

Derudover har yoga også en positiv indflydelse på resten af kroppen, som fx. åndedrættet, fordøjelsen, kredsløbet og hormonsystemet.

Formålet med “Min yoga” er, at give deltagerne værktøjer, så de hver især kan opnå det, som de gerne vil. Netop derfor kan øvelserne justeres, så alle kan være med – uanset om man er vant til at træne eller ej.
Se mere på www.lisak.dk

Rallybiler fra hele landet starter sæsonen med test ved Struer den 6. april.

Rallybiler fra hele landet starter sæsonen med test ved Struer den 6. april.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står lørdag den 6. april som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. Der er endnu få dage til tilmeldingsfristen udløber så det er for tidligt at spå om deltager antallet, men arrangørerne håber at man kommer på samme niveau som sidste år, hvor 32 biler var til start.

 

Rallytesten er placeret tre uger før første DM afdeling skal afvikles i Nordtyskland, så der er mange der vil have testet rallybilen af under realistiske forhold inden det gælder DM point.  

 

Det er 4. gang SOMS afvikler en rallytest forud for sæsonstarten, men det er kun 2. gang deltagerne skal prøve kræfter med denne hastighedsprøve.

 

Dette års hastighedsprøve starter på Bastrupvej ved Asp og går via Tolsgårdvej til mål på prøven på Tingvej syd for Vejrumstad. En hastighedsprøve på ca. 4,7 km. Vi har mødt rigtig stor velvilje fra de lodsejere, der bor langs med hastighedsprøven. Når der køres hastighedsprøve med høj hastighed kan lodsejerne naturligvis ikke køre ud fra deres ejendomme, så de må vente til pausen eller efter arrangementet, hvis de skal hjemmefra på dagen.

 

Ud over lodsejertilladelser skal Politiet, Struer Kommune og Dansk Automobil Sports Union godkende arrangementet, og alle disse tilladelser er på plads.

 

Rallytesten afvikles så rallybilerne kan få afprøvet deres materiel under så realistiske forhold som muligt. Prøvestrækningen er afspærret for alt andet trafik og der tages tid for at deltagerne kan se om f.eks. ændringer i bilens opsætning kan forbedre tiderne.

 

Prøven er en meget krævende prøve og en del af den har tidligere været brugt til rallyprøve. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen. Erfaringerne viser at de mest aktive sagtens kan nå at gennemkøre prøven op til 10 gange i løbet af dagen. Første start er kl. 10 mens arrangementer slutter midt på eftermiddagen. Der vil være en pause på en time mellem kl. 12 og 13.

 

Arrangementets stævnecentrum bliver ved Dahl Biler i Struer. Rundt om Dahl Biler har de forskellige rallyteams mulighed for at etablere deres servicepladser som midlertidige værksteder. Følg mere om rallyet på www.soms.dk