Spring til indhold

Vejrum

Foreningsliv, aktiviteter, landsby.

Med lidt held er der fiber på vej til os i Vejrumstad…

Med lidt held er der fiber på vej til os i Vejrumstad…
Jeg har i dag haft møde med Vibeke Rendbæk Pedersen, fra Jysk Energi.
Vibeke kunne fortælle, at fordi projektet med etablering af fiber langs Holstebrovej, som Troels Jacob Ringsmose Feddersen har været tovholder på, vil betyde at fiberet som skal benyttes langs hovedvejen skal føres gennem Vejrumstad, vil Jysk Energi i samme ombæring tilbyde fiber til alle husstande i Vejrumstad.
Der er for nuværende kun den betingelse, at projektet på Holstebrovej skal godkendes og tildeles midler fra bredbåndspuljen. Dette forventer Jysk Energi svar på, i løbet af december måned i år.
Hvis det bliver godkendt, vil gravearbejdet starte til april næste år. Fiberet vi vil få etableret i Vejrumstad, vil være såkaldt “open fiber”, som i praksis betyder at Jysk Energi i fremtiden kan sælge fiberet til forskellige udbydere af internet. For tiden er det Altibox de benytter som samarbejdspartner, men det kan i fremtiden blive flere og andre selskaber at vælge mellem, hvilket er en stor fordel for os som forbrugere.
Jysk Energi vil, såfremt projektet gennemføres, kontakte os i byen i løbet af vinteren med information om projektet.
Der vil være en egen betaling for at få etableret fiberforbindelsen på kr. 2.000,- pr. husstand. Dette inkluderer gravearbejde til husstanden, rørføring og indføring i huset, men ikke etablering af internetforbindelsen. Den del vil Altibox håndtere efterfølgende.
Jeg er personligt meget positiv overfor, at vi (forhåbentlig) nu får tilbudt fiber i Vejrumstad. Jeg håber at så mange som muligt vil støtte op om projektet.
Del på Facebook

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Kommende arrangementer

  • Ingen arrangementer