Spring til indhold

Vejrum

Foreningsliv, aktiviteter, landsby.

Historie

Velkommen til Vejrum Sogns historie –

Overskriften “Historie” skal forstås som ‘Vejrums historie til alle tider’. For nu at tage munden helt fuld går vi faktisk 20.000 år tilbage! Dog ligger hovedvægten nok på diverse skildringer og billeder fra perioden fra omkring 1850 og frem til nu.

Som det ses ovenfor, fremkommer der en del faner, når musen holdes over overskriften ‘Historie’. Her kan du så klikke på det ønskede, hvorefter der oftest fremkommer nye valgmuligheder. Der er beskrivelser og billeder af mange forskellige sider af Vejrums historie.

Mange af historierne er kommet i stand ved, at borgerne er kommet med forskellige spørgsmål, oplysninger og billeder – og det skulle meget gerne fortsætte!

Specielt skal fremhæves den fane, der hedder “Vejregister og kort”. Her er samtlige adresser i sognet opregnet, og alle numre, som er skrevet med rødt, kan du klikke på og læse om det enkelte steds historie. Og – hvad der er vigtigt: Hvis du endnu ikke har ‘anmeldt’ din bolig, opfordres du til at gøre det! – Hvis du ønsker det, kan du fx kigge i Statens Arkiver (www.sa.dk) (herunder folketællinger og kirkebøger), og du kan besøge ‘Danmark set fra luften’ under Det Kgl, Bibliotek (www.kb.dk/danmarksetfraluften). Her kan du vælge Vejrum og se en masse luftfotos fra fyrrerne, halvtredserne og tresserne.

Du kan enten anvende formularen Spørgeskema, gerne vedhæftet et eller flere billeder, eller du kan henvende dig personligt (ødelæg ikke dit fotoalbum!).

I det hele taget er enhver henvendelse velkommen!

Kontakt til Historiegruppen:

E-mail: historie@vejrum.net

Personlig henv.: Erik Lyngsø, 97464584

Anders Bech Madsen, 97464312

Kom frit frem!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *